کتاب”هنر دین تجدد”
معرفی کتاب:
نوشتار حاضر دارای گفتارهایی از جمله هنر قرآنی، ارزش های بومی و هنر هالیوودی، مبانی شعر مذهبی، امکان یا عدم امکان هنر دینی و هنر غیر دینی، فرهنگ و نظام شهرسازی و … است.
از جمله مباحث این نوشتار به چیستی هنر از منظر قرآن، هنر در بستر نور یا بستر ظلمت، عبودیت انسان، نمود هنر دینی، توجه به الگوی هنری دعای ابوحمزه ثمالی، اسارت و پریشانی انسان، نمود هنر مدرن می پردازد.
نویسنده در این کتاب چیستی هنر از منظر قرآن کریم و کارکردهای اجتماعی هنر را بررسی کرده و در ادامه به هنر و تحولات اجتماعی تا شهرسازی و نظامات شهری می رسد.
در زیر قسمتی از متن کتاب را بخوانید:
هنر حقیقی زمانی شکل می گیرد که احساسی از جلال و جمال حضرت حق و قرب کلی عالم در مسیر تکامل تاریخ بر محور ولایت حقه در هنرمند شکل می گیرد، به جامعه منتقل گردد و جامعه را به سوی مراتب قرب هدایت کند.
در شکل دوم اگر احساس هنرمند ناشی از اتوپیای مادی و تمایل و دلدادگی به آن، و نیز ناشی از احساس رنج از توسعه نیافتگی (به مفهوم اصطلاحی مدرن) باشد و در عالم تخیل اجتماعی برای عبور از وضعیت موجود به سوی توسعه یافتگی مدرن، مسیری برای توسعه ابتهاج مادی ایجاد کند، هنر او، هنر باطل است. این شاخصه کلی هنر حق و باطل در جهت گیری است.
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.