کتاب “خسارت محض”
«کسانی که امید میبندند به اینکه بنشینیم با آمریکا در فلان مسئله مذاکره کنیم و به یک نقطهی توافقی برسیم -یعنی ما یک تعهّدی بکنیم، طرف مقابل هم یک تعهّدی بکند- از این غفلت میکنند که ما ناگزیر باید به همه تعهّدهای خود عمل کنیم، [امّا] طرف مقابل با طُرق مختلف، با شیوههای مختلف، با خدعه، با تقلّب سر باز میزند و به تعهّدهایی که کرده است عمل نمیکند. این چیزی است که ما امروز در مقابل چشم خودمان داریم میبینیم؛ یعنی خسارت محض.» رهبر معظم انقلاب (01/01/1395)
کتاب حاضر، با محوریت ارتباط خسارت آمیز با شیطان بزرگ (ایالات متحده آمریکا)، سعی دارد ضمن تأمل بر اخبار و ارجاعات کتاب، تمرینی برای تحلیل در عالم ارتباطات بین الملل خصوصاً در راستای عزت نفس داشته باشد.
در بخش اول پس از بررسی مبانی و اصول سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران از منظر اسلام و امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری و هم چنین منافع ملی و امنیت ملی در سیاست خارجی، استراتژی صلح حدیبیه در برابر کفار به عنوان مصداقی از سیاست خارجی و دیپلماسی عمومی از تاریخ صدر اسلام واکاوی میگردد.
بخش دوم با عنوان رابطه ایران با آمریکا، پس از بیان تاریخچه روابط ایران و آمریکا و علل قطع روابط، فهم امروزی از رابطه با آمریکا میگردد.
نویسنده در بخش سوم به طور مصداقی به مذاکرات هستهای ایران و آمریکا شرایط پیش و پس از امضای تعهدات میپردازد و استراتژیهای در دسترس ایران در مذاکره هستهای مطرح مینماید. در پایان نیز به طرح مباحثی از قبیل «برجام بیعزت»، «مافیای FATF» و «پسابرجام یا گذار از برجام» و همچنین گاه شمار پرونده ی هستهای ایران تا امروز میپردازد.
علم الهدی در قسمت انتهایی کتاب مینویسد:
” با این اوصاف یک سؤال مهم در مورد وضع کنونی وجود دارد و آن اینکه آیا در دوران پسابرجام قرارداریم یا در گذار از برجام؟
قبول هرکدام از این دو وضع، اقدامات متفاوتی را نتیجه می دهد. از مجموعه اقداماتی که تاکنون صورت گرفته، مشخص می شود تدبیرهایی وجود دارد که امید به برجام در پسابرجام دنبال می شود تا به گشایش های اقتصادی ملموس و روابط خارجی با غرب دست یافته شود.
هرچند نمی توان برخی گشایش های اقتصادی همچون فروش نفت و معاملات بانکی را نادیده گرفت اما انتظارات و وعده ها افق دیگری را نشان می دادند که محقق نشد، ضمن اینکه نقض برجام همراه با یاوهگویی های آمریکایی ها عکس العمل دیگری را از سوی مسئولین ایران انتظار می برد که آن هم درامید به نقطه سیاه، کور شد.
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.