کتاب “جامعه شناسی حقوق عمومی”
حقوق یکی از شاخه های علوم اجتماعی و دانش فن تنظیم روابط اجتماعی با استفاده از ابزارهای دارای ضمانت اجرا است و از همین رو در گستره روابط اجتماعی حضور فعال دارد. در نتیجه، گستره موضوعات و مسائلی که در علم حقوق مورد بحث قرار می گیرد، می تواند تمامی روابط اجتماعی را در بر گرفته و در تمام سطوح زندگی اجتماعی مشاهده شود.
در این میان پژوهش در حقوق عمومی، به عنوان یکی از مهمترین شاخه های دانش حقوق که تنظیم روابط اجتماعی را در سطوح کلان و به ویژه در عرصه روابط میان قدرت عمومی و عموم افراد جامعه بر عهده دارد، اهمیت ویژه ای می یابد.
در عین حال، پذیرش اندیشه های رایج حقوق عمومی _ که عمدتا بدون رعایت اصول اقتباس علمی و بدون رصد برداشت های گوناگون این عرصه از سایر نظام های حقوقی وارد کشور شده است _ منجر به تأثیرپذیری مطلق از نظریات غیربومی شده و در بسیاری از موارد با اقتضائات تاریخی، جغرافیایی و مذهبی کشور سازگاری نداشته و موجب بروز نارسایی ها و ناکارآمدی هایی در این زمینه شده است.
بنظر می رسد برای رهایی از این معضلات و دست یابی به دانش بومی، کاربردی و در عین حال مبتنی بر معارف دینی لازم است تا از مطالعات اجتماعی به ویژه جامعه شناسی در حقوق عمومی به صورت روشمند بهره گرفت و با کمک آن به نقد نظریات و اندیشه های غیر بومی حقوق عمومی و در گام بعد، اقدامات لازم برای دست یابی به یک دانش بومی، کاربردی و مبتنی بر معارف اسلامی انجام و مقدمات مورد نیاز فراهم شود. بر این اساس، کتاب حاضر قصد دارد تا مخاطب دانشگاهی را با مطالعات اجتماعی در رشته حقوق عمومی آشنا نماید.
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.